Bo la lot - vietnamesiska färsbiffar

koket.se
Bo la lot - vietnamesiska färsbiffar
Foto: TV4

Bo la lot - vietnamesiska färsbiffar

14 ingredienser

20 m

Bo la lot är en rätt bestående av färsbiffar med citrongräs, vitlök och chili. Servera gärna med sweet chilisås.

Se Kim Öhman laga receptet

logo

Ingredienser

portioner styck
  • 8 g röd chilifrukt
  • 9 g korianderrot
  • 1 dl salladslök
  • 6 citrongräs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk sriracha
  • 2,5 msk ketjap manis
  • 1,5 g kaffirlimeblad, strimlade
  • 15 g salt
  • 600 g nötfärs
  • 300 g fläskfärs
  • 18 blad cha-plu blad
  • olja (till stekning)

Servering

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Hacka alla grönsaker.
  2. Kör kaffirlimeblad, citrongräs, chili, korianderrot och vitlök tillsammans med såserna och saltet i en mixer. Mixa tills allt har blivit till en slät smet.
  3. Rör ner färsen och blanda ordentligt.
  4. Rör därefter ner salladslök och citrongräs i färsen.
  5. Forma 10 cm långa korvar som väger ca 50 g vardera och rulla in dem i var sitt cha-plu blad.
  6. Stek i panna till de fått färg eller grilla dem.