Bolognese med pasta tagliatelle

Zeta Bolognese med pasta tagliatelle NY
Foto: Zeta

Bolognese med pasta tagliatelle

17 ingredienser

1 h

Bolognese eller köttfärssås som serveras med finaste äggpastan, Tagliatelle. Klassisk vardagsrätt i både Sverige och Italien, där alla i familjen har sin variant av den klassiska maträtten.

Zeta Tagliatelle Casa Di Luca

Zeta Tagliatelle Casa Di Luca

En klassisk italiensk pastaform, den traditionella pastan till Ragu alla Bolognese.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 morot, finhackad
  • 1 stjälk stjälkselleri, finhackad
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk Zeta Tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 förp Zeta Tagliatelle Casa Di Luca
  • Zeta Grana Padano 16 mån, nyriven

Gör så här

  1. Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.
  3. Stek ytterligare 1 minut.
  4. Lägg i tomatpuré, vitt vin och krossade tomater.
  5. Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter under lock.
  6. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
  7. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padano.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Pappardini med kyckling och tomat

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer