Lyxiga biffar gjorda på bondbönor, basilika och pistagenötter. Servera med krämig polenta, svarvad zucchini med hemgjord pesto samt balsamicostekt rosésallad. Otroligt gott - och som en härlig bonus dessutom vegansk!
2 dl riven mjölkfri parmesanost (t ex från Violife)
salt
svartpeppar
Balsamicostekt rosésallad
1 rosésallad (radicchio)
olivolja, att steka i
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
Zucchinisallad med pesto
1 zucchini
2 msk pinjenötter
1 kruka färsk basilika
1 klyfta vitlök, pressad
1 dl olivolja
salt
Till servering
pistagenötter, hackade
Gör så här
Bondbönsbiffar
Skala bondbönorna. Släng ner i en matberedare tillsammans med basilika och mixa till en hyfsat slät massa. Skrapa ner i en skål och blanda med lök, vitlök, pistagenötter, majsstärkelse, salt och peppar.
Forma till biffar och stek gyllene i lite olivolja.
Krämig polenta med örter
Fräs löken i lite olivolja tills den mjuknar och blir lätt transparent.
Häll på grönsaksbuljong och grädde och låt koka upp. Vispa ner polentan och låt sjuda under omrörning i 15 minuter. Blir blandningen torr är det bara att hälla på lite vatten.
Ta kastrullen från plattan och rör ner timjan och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Balsamicostekt rosésallad
Strimla rosésalladen och fräs den i lite olivolja tills den börjar få färg. Ringla över balsamvinäger.
Salta och peppra. Låt fräsa på i 1 minut till.
Zucchinisallad med pesto
Strimla zucchinin med hjälp av en potatisskalare eller med en spiralizer.
Mixa ihop pinjenötter, basilika, vitlök och olivolja till en slät pesto. Smaka av med salt.
Blanda peston med zucchinin.
Servering
Lägg en klick polenta på varje tallrik. Lägg på zucchinisallad och rosésallad. Toppa med bondbönsbiffar och hackade pistagenötter.