Bönfärs-bolognese med nudlar

koket.se
Bönfärs-bolognese med nudlar
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Bönfärs-bolognese med nudlar

19 ingredienser

1 h 30 min

Bönfärs-bolognese med nudlar är en vegetarisk twist på den klassiska pastarätten. Bönfärsen steks med lök, selleri och morot och får puttra i en tomatsås med örter. En enkel och mättande middag, perfekt att testa i veckan!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 kvistar rosmarin, finhackade blad
  • 500 g vegofärs (bönfärs)
  • 2 burkar plommontomat
  • 20 g färsk basilika, hälften strimlad och hälften hel
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 2 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1,25 dl rött vin
  • svartpeppar (4 varv på kvarnen)
  • 6 körsbärstomater, halvor
  • salt
  • 500 g ramennudlar

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och tillsätt 2 msk olja.
  2. Fräs lök, morot, selleri och vitlök med rosmarin på medelhög värme i ca 10 minuter.
  3. Öka värmen och tillsätt bönfärsen. Fräs i ytterligare 5 minuter så att färsen får färg.
  4. Tillsätt plommontomater, strimlad basilika, oregano, lagerblad, tomatpuré, buljong, chili, rött vin, svartpeppar och körsbärstomater. Koka upp och mosa tomaterna med en träslev.
  5. Låt sjuda under lock i 1,5 timme.
  6. Smaka av med salt och eventuellt mer svartpeppar.
  7. Koka upp en stor gryta vatten och koka nudlarna i 80 sekunder.
  8. Ta upp nudlarna och vänd ner dem i såsen.
  9. Toppa gärna med basilikablad.