Blanda nötter, socker, vetemjöl och lakrits i en bunke och rör i smöret.
Klipp ut en cirkel av bakplåtspapper som passar i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Lägg papperet i botten.
Tryck ut smeten i formen, det går enklast med baksidan av en matsked, och jämna till ytan.
Grädda mitt i ugnen i 14–16 minuter.
Låt bottnen svalna.
Lossa kanten på formen och diska den.
Ta bort papperet och lägg tillbaka bottnen, upp och ner, i tårtformen.
Lemon curd
Tvätta citronerna till lemon curden noga i varmt vatten.
Riv skalet fint och pressa ur saften.
Häll skal och saft i en rostfri kastrull eller bunke.
Vispa ägg och socker lätt och häll det i kastrullen.
Sätt kastrullen i en större kastrull fylld till hälften med sjudande vatten (vattenbad).
Vispa tills det tjocknar.
Lyft kastrullen ur vattenbadet då första kokbubblan syns.
Vispa några extra tag innan smöret vispas i klickvis.
Låt svalna.
Citronmousse
Lägg gelatinet till citronmoussen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädden halvfast.
Vispa florsocker och äggulor till ett fluffigt skum.
Lyft upp gelatinet till moussen ur vattnet och smält det i en kastrull.
Rör ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, citronsaft och yoghurt.
Vänd till sist ner grädden.
Tårta
Bred ut lemon curden på tårtbottnen och fyll på med mousse.
Låt formen stå i frysen tills moussen har stelnat. Det tar cirka 2 timmar.
Citrongelé
Lägg gelatinet till citrongeléet i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka ihop socker och vatten i en kastrull i ett par minuter.
Ta av kastrullen från värmen.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, lägg ner dem i den varma sockerlagen och rör om.
Låt lagen svalna i rumstemperatur och tillsätt rivet citronskal och citronsaft.
När geléet är som äggvita i konsistensen är det dags att fördela det i ett jämnt lager ovanpå tårtan. Om det har stelnat för mycket lägger det sig i klumpar och då får man smälta om geléet och vänta tills konsistensen blir den rätta.
Låt tårtan stå i kylen i minst 3 timmar före servering.