Bönor med parmesan- och sardelldressing

koket.se
Bönor med parmesan- och sardelldressing
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Bönor med parmesan- och sardelldressing

10 ingredienser

15 m

Kokta, blandade bönor som slungas i en krämig dressing med parmesan och sardeller.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

dressing

  • 2 klyftor vitlök
  • 3 sardellfiléer i olja)
  • 1 citron, rivet skal från
  • 0,75 dl citronsaft, pressad (ungefär 1 citron)
  • 0,5 msk dijonsenap
  • ca 2 dl parmesanost, finriven
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 300 g blandade bönor (t ex vaxbönor och haricots verts)

Gör så här

  1. Hacka vitlök och sardeller grovt och mixa samman med skal och saft från citron, senap och hälften av parmesanen. Tillsätt olivoljan – först droppvis och sedan snabbare. Mixa till en slät dressing och smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa bönorna och koka dem al dente (absolut inte längre!) i saltat vatten. Skölj dem därefter direkt i iskallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Sväng runt bönorna med dressingen och toppa med resten av parmesanen. Servera genast.