Kokta, blandade bönor som slungas i en krämig dressing med parmesan och sardeller.
Se Lisa Lemke laga receptet
Ingredienser
dressing
2 klyftor vitlök
3 sardellfiléer i olja)
1 citron, rivet skal från
0,75 dl citronsaft, pressad (ungefär 1 citron)
0,5 msk dijonsenap
ca 2 dl parmesanost, finriven
1 dl olivolja
salt
svartpeppar, nymalen
300 g blandade bönor (t ex vaxbönor och haricots verts)
Gör så här
Hacka vitlök och sardeller grovt och mixa samman med skal och saft från citron, senap och hälften av parmesanen. Tillsätt olivoljan – först droppvis och sedan snabbare. Mixa till en slät dressing och smaka av med salt och peppar.
Ansa bönorna och koka dem al dente (absolut inte längre!) i saltat vatten. Skölj dem därefter direkt i iskallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Sväng runt bönorna med dressingen och toppa med resten av parmesanen. Servera genast.