Carbonara med makaroner

Bönpasta Carbonara med makaroner
Foto: Kungsörnen

Carbonara med makaroner

7 ingredienser

20 m

Pasta Carbonara är en av de mest klassiska pastarecepten. Här kommer de tillsammans med våra goda bönpasta-makaroner – en pasta med mindre mjöl och mer grönt. Låt smaka!

Kungsörnen snabbmakaroner

Vardagstips!

Testa även Kungsörnen Snabbmakaroner

Ingredienser

portioner
  • 400 g Kungsörnen Bönpasta Makaroner
  • 8 skivor pancetta
  • 6 ägg
  • 1,5 dl parmesanost, grovriven
  • 0,5 kruka basilika
  • olivolja (till stekning)
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär pancettan i större bitar och stek den i lite olja.
  3. Häll av pastavattnet, spara en knapp deciliter. Blanda sedan pastan med 2 äggulor och pastavatten för att få krämiga makaroner.
  4. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över pancetta, grovriven parmesan och basilikablad.
  5. Toppa med en äggula och nymald svartpeppar.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Bönpasta med pesto

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla pastarecept

Läs mer