Koka rödbetorna mjuka och skär dem i mindre bitar.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och riv parmesanosten och vitlöken på ett rivjärn.
Lägg de kokta rödbetorna, parmesanost, vitlök och hasselnötter i en matberedare och tillsätt lite av oljan åt gången. Mixa till en pesto och smaksätt med salt, peppar och äppelcidervinäger.
Kanderade hasselnötter med rosmarin
Skär ner rosmarinen och lägg honungen och rosmarinen i en stekpanna. Låt honungen smälta och bli varm, lägg sedan i nötterna.
Stek på mellanvärme tills nötterna bli gyllenbruna (kanderade) och salta lätt.
Lägg över nötterna på en tallrik och låt svalna. Grovhacka nötterna när de svalnat.
Servering
Hyvla den råa rödbetan på mandolin och lägg i kallt vatten.
Koka bönspaghettin enligt instruktionerna på paketet.
Häll av vattnet från den råa rödbetan.
Blanda försiktigt pastan med rödbetspeston och toppa med råa rödbetor, körvel och parmesanost.
Skölj salladen, ringla vinäger över, hyvla på parmesanost och äpplet. Toppa med nötterna.