Vänd i färsen och stek tills den får färg. Smaka av med salt och peppar.
Vänd i finhackad persilja och dra bort från värmen. Låt sedan fyllningen svalna.
Pensling
Vispa ihop ägg, yoghurt, mjölk och smör till penslingen och ställ åt sidan.
Börek forts.
Smörj en ugnsform med smör, jag använder en vanlig pajform.
Öppna filodegen och lägg den på en bricka. Täck väl med dubbla kökshanddukar eller en plastpåse, degen är känslig och torkar ut väldigt snabbt. Om den torkar ut kommer den att smulas sönder när du använder den.
Lägg en degplatta på bakbordet och pensla på rikligt med yoghurtsmet. Lägg en till platta över och pensla igen. När du väl penslat degen får du arbeta lite snabbt, om den står för länge med fukt kan den gå sönder.
Lägg köttfärsfyllning längs kanten från långsidan. Rulla till en lång rulle och snurra ihop till en spiral, lägg den mitt i ugnsformen. Fortsätt att göra samma sak med resterande fyllning och degplattor och bygg ihop rullarna tills du har en spiral i formen.
Pensla ovansidan av böreken med resterande yoghurtmix och strö sedan på sesamfrön och nigellafrön.
Värm ungen till 200 grader, över och undervärme.
Baka böreken mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills den får en gyllene färg.
Marinerade tomater
Dela körsbärstomater i halvor.
Finhacka örter, lök och vitlök.
Lägg tomaterna i en bunke, smaka av med salt, peppar och tillsätt vinäger eller citron. Blanda och låt tomaterna marineras i minst 2 timmar i kylen. Gärna över natten.
Tomaterna klarar sig fint i kylen i upp till 4 dagar.