Bovete-bowl med avokado, ägg och räkor

Bovete-bowl med avokado, ägg och räkor
Foto: Bong Touch of taste

Bovete-bowl med avokado, ägg och räkor

18 ingredienser

35 min

En matig poke bowl med matvete som smaksätts med sweet chili, lime, örter och grönsaksfond. Toppa sedan med avokado, räkor, ägg, sallad, picklad lök med asiatisk touch och dressingen.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Hummerfond
ToT hummerfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Hummerfond

Används med fördel i allt från hummersoppa till fisk- och skaldjursgrytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Bovete

  • 2 dl bovete
  • 1 msk limesaft, pressad
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 dl färsk koriander, hackad (eller bladpersilja)
  • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (gärna eko)

Dressing

  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk dijonsenap (fransk)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  • 0,5 tsk tabasco
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Topping

  • 2 avokador
  • 2 ägg, kokta
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g salladsblad (späda)
  • picklad rödlök

Gör så här

Bovete

  1. Koka bovetet enligt förpackningens instruktioner.
  2. Blanda lime, thai sweet chilisås, örter och fond som du sedan smaksätter de kokta grynen med.

Dressing

  1. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt, tabasco och fond.

Topping

  1. Skala samt dela avokadon och ägget.
  2. Skeda upp grynen i fyra skålar och toppa med ägg, räkor, grönsaker, picklad lök och ringla över dressingen.
TIPS!
Fler tips!
Caesarsallad med stekt lax Bong Tot

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept

Läs mer