Blanda mjöl, salt, ägg och vatten ordentligt, du kan till och med mixa smeten i en matberedare för att den ska bli riktigt blandad. Låt vila i kylskåp, gärna över natten men minst 3 timmar.
Fräs spenat och lök tills det är mjukt, krydda med salt och peppar. Vispa upp galettesmeten och smält smöret i en stekpanna med låga kanter. Häll i lite smet, vicka på pannan så den fördelas jämnt över hela pannan och grädda på medelhög värme tills smeten stelnat och blivit lätt gyllenbrun,och dessutom fått som lite porer i sig.
Vänd på galetten och lägg på en skinkskiva i mitten, lite spenatfräs över och en näve riven ost. Stek tills galetten är färdig på undersidan och osten smält. Vik över kanterna så att galetten får en fyrkantig form och du ser fyllningen i en fyrkant i mitten. Servera genast, eller ställ in på varmhållning i ugnen tills alla galetter är färdigstekta.