Brûlée på hallon och vanilj

Brûlée på hallon och vanilj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Brûlée på hallon och vanilj

4 ingredienser

Brûlée betyder bränt, eller att bränna, på franska. Och det är precis vad vi gör med sockret som strös ovanpå vaniljkrämen. Vill du förbereda i god tid ställer du formar eller duralexglas färdiga i kylen med hallon och vaniljkräm. Sedan är det bara att ta fram, strö på råsocker och bränna på under hett grillgaller. Lätt som en plätt, och vansinnigt gott!

Ingredienser

portioner
  • 150 g fryst hallon
  • 1 portionsförpackning delikatessyoghurt, vanilj
  • 0,5 burk mager kesella
  • 3-4 msk rörsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275° och grill. Fördela hallonen i fyra glas eller formar.
  2. Vispa ihop vaniljyoghurt och kesella och häll det över hallonen.
  3. Strö på sockret och låt det hela smälta snabbt under hett grillgaller i ugnen. Servera genast.