Brända mandlar som vänds två gånger i sockerkaramell för att få den karaktäristiska ruggade ytan. Rosenvattnet kan ersättas med vanligt vatten om man inte är så förtjust i den parfymiga smaken som rosenvatten ger.
Mät upp hälften av sockret, röd färg och rosenvatten i en stekpanna.
När det röda sockervattnet kokar häller du i mandeln och rör om.
Sockret kommer att kristalliseras så fortsätt att röra i pannan.
När mandeln är täckt med kristalliserat socker häller du ut mandeln på ett bakplåtspapper och separera mandlarna ifrån varandra. Det socker som inte är täckt på mandlarna häller du i en skål.
Häll i andra hälften av sockret, den röda färgen, rosenvatten och överblivet socker från första koket i stekpannan och koka upp.
Häll i mandeln och rör så att sockret kristalliserar sig. Mandlarna är klara precis när sockret börjar att smälta.
Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper och separera mandlarna ifrån varandra.