Bräserad kyckling med sommarens grönsaker

Bräserad kyckling med sommarens grönsaker
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Bräserad kyckling med sommarens grönsaker

11 ingredienser

20 m

Den här enkla och snabba kycklinggrytan är en rätt som hela familjen kommer gilla! Med rena råvaror är det en hälsosam rätt att njuta av när som i veckan. Varje portion innehåller 377 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 1.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingbröst
  • 1 rödlök, skuren i tunna klyftor
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 4-5 kvistar färsk timjan
  • 3 zucchini, skurna i batonger (små)
  • 200 g färskpotatis, tunt skivad
  • 400 g kvisttomat, hackade
  • 250 ml kycklingfond (färsk)
  • 320 g gröna bönor
  • 1 citron, fint rivet skal och lite saft

Gör så här

  1. Hetta upp en liten klick olja i en stor stekpanna.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar överallt och bryn ordentligt på hög värme tills den är gyllene, det tar ca 2–3 minuter. Ta bort från pannan och ställ åt sidan.
  3. Tillsätt resten av oljan i pannan, sänk värmen till medel och fräs löken, vitlöken, timjan och zucchini försiktigt i 8 minuter tills löken precis mjuknat och zucchini har börjat få färg.
  4. Tillsätt potatisen, tomaterna och fonden. Lägg sedan tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda, delvis täckt, i 10 minuter tills potatisen är mjuk och kycklingen är genomstekt.
  5. Tillsätt gröna bönor samt citronskal och låt koka i ytterligare 2 minuter tills bönorna precis är mjuka. Rör ner en skvätt citronsaft och servera.