Hemgjord pizza gör alltid succé! Den här toppas med rökt fläsk, mozzarella och chutney vilket är en riktigt vinnande kombo. Här finns grundreceptet på pizzadegen >>
Värm ugnen till högsta temperatur med undervärme. Sätt gärna in alla plåtar du har samt eventuellt stekpanna eller ugnsform i gjutjärn längst ner i ugnen. Tänk på att om du ska grädda pizzan på en het plåt eller sten så placera den över godset som du sätter in.
Repa grönkålen och skölj under kallt vatten. Häll av i durkslag och låt torka på papper.
Riv osten.
Strimla den gula löken och vitlöken. Stek löksorterna mjuka i smör och olja på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
Skiva fläsket i 1 mm tjocka skivor. Eller be dem göra det i charkdisken.
Kavla ut dina pizzabottnar.
Bred crème fraîche över bottnarna och fördela ut mozzarella bruten i bitar. Lägg på stekt lök, kål och skivat fläsk som du först doppar chutneyn (se recept nedan). Toppa med riven ost.
Grädda i ca 5–10 minuter (eller tills pizzan fått fin färg på undersidan och rikligt med färg på kanterna) på en het plåt eller pizzasten. Var inte rädd för lite brända kanter, det ger karaktär och smak!
Dra ett varv med pepparkvarnen över pizzan och servera genast. Fortsätt med resten av pizzorna.
Chutney
Koka samman socker, hackad chili, ingefära, vitlök, vatten, vinäger och finstrimlad rabarber på svag värme.
Frukten ska bli mjuk och allt ska ha kokat samman till en chutney-liknande konsistens. Tillsätt mer vatten om chutneyn blir för karamellig.