Brieost- och baconburgare med karamelliserad rödlök

Korvbrödsbagarn Brieost och baconburgare med karamelliserad rödlök
Foto: Köket.se

Brieost- och baconburgare med karamelliserad rödlök

14 ingredienser

45 min

Hamburgare med bacon, brieost och rödlök som får karamelliseras i honung - den här burgaren är magisk!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn potato burger bun 2023

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Potato burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Potato burger bun
  • 500 g högrevsfärs
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning
  • 140 g bacon
  • 200 g brieost
  • 30 g rucolasallad

Karamelliserad lök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Hetta upp en stekpanna med olja och låt löken mjukna på låg/medelvärme. Rör ner en klick smör i pannan när löken mjuknat och stek ytterligare några minuter. Tillsätt sist balsamvinäger, honung och låt koka ihop. Smaka upp med salt.
  2. Rosta bröden i torr stekpanna.
  3. Stek baconskivorna knapriga, eller tillaga i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
  4. Rulla köttfärsen till fyra bollar. Stek färsbollarna i lite olja på hög värme. Pressa ner bollen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på burgarna och lägg på brieosten och stek i ca 2 minuter till.
  5. Montera burgaren med rucola, burgare, den krämiga brieosten, knaprig bacon och den karamelliserade löken!
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn
Korvbrödsbagarn Halloumiburgare med tryffelmajo

Tips från Korvbrödsbagarn

Här hittar du fler goda recept på hamburgare!

Läs mer