Briocheplättar med kaviar och gravad citron

Danyel Couet KK 2023

Briocheplättar med kaviar och gravad citron

13 ingredienser

1 h

Briocheplättar med kaviar och gravad citron blir ett lyxigt tilltugg att servera gästerna.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner

Brioche-smet

  • 200 g vetemjöl
  • 75 g smör
  • 4 g salt
  • 4 g torrjäst
  • 20 g honung
  • 30 g mjölk
  • 240 g ägg

Gravad citron

  • 2 citroner, skal och filéer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Servering

  • 1 dl crème fraîche
  • gräslök
  • 30 g kaviar

Gör så här

Brioche-smet

  1. Blanda allt utom ägg till jämn smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och arbeta tills smeten är jämn.
  2. Värm en gjutjärnspanna med smör och stek små plättar.

Gravad citron

  1. Förväll citronskalen 2 gånger i kokande vatten. Blanda sedan skalen med citronfiléerna, salt och socker. Låt stå minst 1 timme. Hacka sedan allt och använd som smaksättning.

Servering

  1. Lägg upp briocheplättarna på ett fat. Klicka på lite crème fraiche och hackad gravad citron. Strö lite gräslök och toppa med kaviar.