Broccoli e pecorino

koket.se
Broccoli e pecorino
Foto: Lennart Weibull
Oskar Montano
Oskar Montano

Broccoli e pecorino

Av: Oskar Montano

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 min

"Italienare är mästare på att laga grönsaker – först till perfektion och sen 10 minuter till. Deras grönsaksrätter är bland det godaste jag vet. Kocken Stefano Callegari lagade detta till mig på romanesco istället för broccoli och det blir också grymt. För extra krämighet mixar jag ca 20 procent av broccolin till kräm och blandar sen ner den i pastan. Snåla inte med chili och vitlök." /Oskar Montano

Boktips!
Oskar Montano Pasta wizard

Boktips!

Receptet kommer från boken Pasta Wizard av Oskar Montano.

Läs mer

Se Oskar Montano laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g broccoli (eller romanesco)
  • 5 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 thaichilifrukt, finhackade (eller mer om du gillar hetta)
  • 0,33 dl olivolja
  • salt
  • 500 g pasta (torkad, helst paccheri eller mezze maniche)
  • 80 g pecorinoost, finriven

Gör så här

  1. Plocka broccolin i buketter och ta bort nedersta delen av stammen. Skär stammen i tunna skivor och buketterna i 2 cm stora bitar.
  2. Koka broccolin i välsaltat vatten ca 10 minuter tills den är helt mjuk.
  3. Spara broccolivattnet och koka pastan i samma.
  4. Stek vitlök och chili i olivolja i en stor panna på medelvärme. Var försiktig så att du inte bränner vitlöken.
  5. Lyft över broccolin med hålslev till pannan med vitlök och chili. Mosa sönder lite broccoli med en gaffel. Fräs ca 5 minuter, tillsätt salt om det behövs.
  6. Lyft upp ett par slevar broccoli, mixa slätt och lägg tillbaka i pannan.
  7. Häll i lite pastavatten så att broccolin blir krämig.
  8. Koka pasta 1–2 minuter kortare tid än det står i anvisningarna.
  9. Tillsätt pastan i pannan och slunga runt den. Tillsätt mer pastavatten om det behövs.
  10. Lägg upp på tallrikar och avsluta med lite olivolja och en näve pecorino.