800 g blandade bär (blåbär, hallon, jordgubbar, körsbär, björnbär)
2 kanelstänger
5 stjärnanis
50 g färsk ingefära, skalad och skivad
1 l mörk rom
700 g rörsocker
Gör så här
Brödpudding
Vispa ihop mjölk, socker, ägg och kryddor.
Lägg ner det tärnade brödet i vätskan och låt det svälla i 30 minuter.
Häll upp smeten i en brödform klädd med smörpapper som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen på 175 graders i ca 45 minuter. Ytan ska vara knaprig och mörk.
Låt kallna helt. Skär sedan upp i bitar och värm försiktigt vid servering.
Romtopf
Lägg bär och kryddor i en stor glasburk.
Vispa ihop rom och socker tills sockret lösts upp. Häll det sedan över bären.
Förslut burken och förvara den i kylen i minst 4 veckor men upp till ett halvår. Den blir bara godare och godare.
Ät den kall eller lätt uppvärmd tillsammans med brödpudding och lättvispad grädde.