Rör socker och smör mjukt och poröst. Dela äggen och tillsätt äggulorna en och en medan man vispar. Ställ äggvitorna till sidan en stund.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i det växelvis med mjölken. Vispa sedan äggvitorna till medelhårt skum och vänd ner det till sist.
Fyll bakform 23-24 cm grädda i 175 grader, 50-60 min (beroende på ugn). När kakan svalnat delar man den i 3 bottnar.
Kompott
Koka upp ingredienserna så bären blir mjuka och mosa dem.
Fyllning 1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
Mät upp ca 3 dl av jordgubbskompotten. Ta upp gelatinbladen och krama ur dom. Lägg dom i en liten skål och häll på hett vatten. Rör om tills gelatinet har lösts upp. Häll i gelatinet i bärkompotten medan du vispar. Var noga med att vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar.
Rör sedan ner den vispade grädden.
Fyllning 2
Vispa grädden lätt. Vispa crème fraiche, matlagningsyoghurt och socker på låg hastighet med elvisp tills allt socker löst sig.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min Ta upp dem och smält dem i limesaften i en kastrull. Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden och limezest.
Sockerlag
Koka upp sockerlagen och låt koka 3-4 minuter. Ställ att svalna.
Snabbcoulis
Mixa bären i en mixer. Tillsätt socker och likör.
Montering
Botten 1, bred ut ett lager coulis, täck med ett lager jordgubbsmousse. Lägg i botten 2 bred ut ett lager coulis. Täck sedan med limemousse, och lägg på botten nr 3. Dränk med sockerlag.
Marängsmörkräm
Koka vatten och socker till 118 g.
Vispa äggvitorna på hög hastighet i köksmaskin med metallskål. Häll under tiden i sockerlagen i tunn stråle. Låt vispen gå till dess äggvitan svalnat (10-15 min).
Tillsätt smöret lite i taget och vispa tills helt blandat. Tillsätt smaksättning.