Smörj och bröa tre formar - 20 cm, 25 cm och 30 cm i diameter.
Vispa ägg och socker luftigt i 10 minuter.
Blanda mjöl, glutenfritt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Efter 10 min, sätt maskinen på lägsta nivå och ha i 3 msk rumstempererad passionsfruktspuré och blanda sakta i 30 sekunder. Ha i mjölblandningen
Häll smeten i formarna och grädda på 175 grader i 25-30 min.
Mascarponekräm
Rör den rumstempererade mascarponen med 1 msk passionsfruktspuré slät med en slickepott.
Blanda 10 dl grädde, 3 msk florsocker och 4 msk passionsfruktspuré i en skål. Blanda till inte för tjock kräm.
Vänd i mascarponeosten med en slickepott så att det blir en jämn och slät kräm.
Passionsfruktsfrosting
Blanda 500 g mjukt smör, 750 g florsocker och 6 msk passionsfruktspuré. Vispa allt samman på max i 3 min med k-visp. Byt till ballongvisp och vispa i 2 min till.
Ha i 50 g färskost och vispa i 1 min till. Nu är frostingen slät och klar för att täcka tårtan.
Montering, se även bild!
En kaka ska bestå av 1,5 kakbottnar, så att det blir 3 tjocka lager bottnar eller fyra tunna lager.
Blöt bottnarna i passionsfruktspuré och ha sedan på ett lager med passionsfruktscurd. Strö därefter botten med tropisk fruktcocktail och därefter mascarponekräm.
Lägg på nästa lager tårtbotten och gör likadant på resterande bottnar.
Ha på ett lager mascarponekräm och strö över florsocker.
Täck hela tårtan med passionsfruktsfrosting och sätt in i kylskåp tills den stelnar. Ha till sist på ytterligare ett lager passionsfruktsfrosting så att tårtan blir slät och fin för att täckas med sockerpasta.