Bryn 170 g smör och blanda med 200 g yoghurt. Vispa 4 ägg, 120 g muscovadosocker och 170 g strösocker poröst.
Hacka 130 g valnötter grovt och rosta i en torr panna. Blanda 360 g vetemjöl special, 3,5 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver och en nypa salt. Sikta och vänd ned de torra ingredienserna och valnötterna i äggvispet. Blanda i smöret och yoghurten. Rör så att det precis bara går ihop.
Använd en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll upp tre fjärdedelar av muffinsformarna och grädda gyllenbruna, ca 20 min på 200 grader.
Toffeefyllning
Smält 110 g smör och 110 g muscovadosocker i en kastrull på låg värme. Tillsätt 400 g kondenserad mjölk och sjud ca 5 min. Låt svalna.
Valnötsflarn
Hacka 40 g valnötter fint och blanda med 40 g vetemjöl. Koka upp 100 g smör, 50 g råsocker och 4 msk sirap, blanda i mjölblandningen. Blanda till sist i 1 nypa salt och 3 msk whiskey. Klicka ut i matskedsstorlek på en plåt, grädda sex stycken i taget. 175 grader i 7 minuter.
Montering
Vispa 400 g grädde hårt. Skiva 2 bananer och pressa 1 citron över, rör runt. Dra knivbladet mot chokladen för att göra chokladspån. Gröp ur lite ur muffinsens topp och fyll med kolasåsen. Lägg bananskivor på toppen och spritsa en topp av grädde. Stick in flarnet i grädden och strö över chokladspånen.