Brownie med apelsinchokladganache

koket.se
Brownie med apelsinchokladganache
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Brownie med apelsinchokladganache

10 ingredienser

45 min + tid att svalna

En saftig och god chokladig kaka som toppas med en kräm, en mjölkchokladganache smaksatt med apelsin.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner bitar

Chokladganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 0,5 apelsin, finrivet skal

Brownie

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Finhacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Blanda vispgrädde och apelsinskal i en kastrull och koka upp.
  2. Häll den heta grädden över chokladen och rör tills den smält. Låt stå framme och rör då och då tills den har stelnat lite. Man kan stoppa in den i kylen några minuter för att skynda på.
  3. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20 x 20 cm, med med bakplåtspapper.
  5. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
  6. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  7. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
  8. När kakan är sval så brer du på ganachen. Ställ brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.