Brownie med cheesecakeswirls

koket.se
Brownie med cheesecakeswirls
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Brownie med cheesecakeswirls

15 ingredienser

1 h + tid i kylen

Två favoriter i en med chokladig fudge brownie fylld med snygga swirls av frisk och fräsch cheesecakesmet, och så lite syrliga hallon på toppen som bryter av fint mot det söta. Hur gott som helst!

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Cheesecakesmet

  • 600 g färskost
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Fudge brownie

  • 350 g smör
  • 200 g mörk choklad (minst 55 % kakaohalt)
  • 5 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk espressopulver (kan uteslutas men ger en väldigt intensiv chokladsmak)
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl kakao
  • 125 g hallon, färska eller frysta (eller andra valfria bär)

Garnering

  • 50 g mörk choklad, grovhackad (eller chokladknappar att garnera med)

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten för hand med ballongvisp i en bunke. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form (20×30 cm) med bakplåtspapper.
  3. Grovhacka den mörka chokladen till brownien och tärna smöret. Ha ner båda i en kastrull och smält försiktigt ihop under omrörning på medelvärme. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke med elvisp. Tillsätt chokladsmöret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Sikta ner salt, vaniljsocker, espressopulver, vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll browniesmeten i formen.
  6. Klicka eller spritsa i cheesecake smeten på olika platser i browniesmeten. Det är viktigt att du får cheesecakesmet även i själva brownien annars kommer du att få en massa cheesecakesmet över och inte heller kunna göra ett fint mönster där både brownie och cheesecake syns
  7. Dra några varv med en kniv i cheesecakeklickarna tills du får ett fint mönster. Tryck ner bären kakan.
  8. Grädda brownien i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Brownien ska ha fått en tunn yta och vara lite vobblig. Oroa dig inte om den är kladdig eller lite lös. Brownien stelnar ordentligt i kylen sen.

Receptet bakas i en rektangulär form med måtten ca 20×30 cm, vilket ger ungefär 12 generösa bitar cheesecakebrownies. Tänk på att kakan måste stå i kylen några timmar före servering.