Brownie med daim

Brownie med daim
Foto: Magnus Skoglöf
mattias celinder profilbild ny
mattias celinder profilbild ny

Brownie med daim

7 ingredienser

1 h

Kladdigt, chokladigt och med krispig Daim i varje tugga ... Ja, du förstår så gott!

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör
  • 300 g mörk choklad, hackad
  • 270 g strösocker [3 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 0,5 krm salt
  • 4 ägg
  • 3 förp daimchoklad, hackade [ca 150 g]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 × 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Blanda socker, mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smör- och chokladblandningen och till sist äggen. Blanda allt till en jämn smet.
  3. Häll hälften av smeten i formen. Strö på hälften av Daimhacket och häll på resterande smet. Strö över resterande Daim.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 minuter (den kommer att vara gungig men stelnar senare). Låt kakan svalna i rumstemperatur, ställ den sedan i kylskåpet över natten (eller minst
  5. 4 timmar innan servering). Servera gärna med en klick grädde.