"Choklad, kola och salt är en vinnande kombination som skapar en drömmig fikaupplevelse man sent kommer att glömma. I den här brownien blev det en riktig succé! Ni bara måste prova!" /Camilla Hamid
Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
Vispa ner ett ägg i taget med ballongvisp.
Tillsätt tillsist vetemjöl och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Täck en bakform med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper och häll ner smeten. Jämna till smeten med slickepott.
Grädda din brownie i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna och stelna i kylskåpet medan du gör kolan.
Salt kola
Lägg alla ingredienser till kolan förutom flingsalt i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 10-15 minuter (eller tills den uppnåt 123 grader). Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
Häll kolan över brownien, garnera med flingsalt och ställ i kylskåpet för att svalna och stelna innan du skär upp i bitar och serverar.