Brownie med svarta bönor

Brownie med svarta bönor

Av: Lina Nertby Aurell, Mia Clase

Från: Malou efter tio

7 ingredienser

15 m + tid i kyl

"Att baka med bönor ger inte bara godsakerna extra näring - det bidrar inte minst till en perfekt konsistens." /Mia Clase och Lina Nertby Aurell

Ingredienser

portioner kaka
  • 1 förp svarta bönor, förkokta (ca 230 g avrunnen vikt)
  • 3 msk kokosolja, kallpressad
  • 4 msk jordnötssmör, osötat
  • 8 dadlar, färska och urkärnade
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl kakao (gärna raw)
  • 1 krm

Gör så här

  1. Skölj bönorna noggrant och låt rinna av.
  2. Smält kokosoljan och jordnötssmöret på låg värme och mixa sedan bönor, dadlar, kokosolja, jordnötssmör och vatten i en mixer.
  3. Tillsätt kakao och fortsätt mixa tills smeten blir len.
  4. Tryck ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stå i frysen i cirkus 2 timmar. Ta fram kakan en stund före servering.