Brownies med valnötter och flingsalt

Brownies med valnötter och flingsalt
Foto: Kungsörnen

Brownies med valnötter och flingsalt

9 ingredienser

45 m

Kladdiga rutor med mörk choklad och knapriga valnötter. Flingsalt lyfter chokladsmaken och bryter av mot sötman. Kakorna går utmärkt att frysa och tinar på ett kick när suget kommer smygandes.

Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

Baktips!

Testa även Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl

Ingredienser

portioner bitar
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 100 g valnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk flingsalt

Till garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.
  3. Hacka valnötterna.
  4. Blanda ner valnötter, ägg, socker, mjöl och bakpulver i smör- och chokladblandningen och rör till en slät smet.
  5. Häll smeten i en ugnsfast form, ca 20x20 cm, eller i en avlång brödform 1,5 iterl, täckt med bakplåtspapper. Strö över flingsaltet.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills kakan fått fin färg och stannat, men ändå är kladdig i mitten. Skär i rutor och pudra över florsocker.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kladdkaka med fudge- och rockyroadtopping

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer