Sätt en kastrull på medelhög värme och häll i olivoljan.
Dela brysselkålen på mitten och lägg dem med den platta sidan ner i pannan i 3–4 minuter. De ska bli gyllene. Krydda med havssalt och svartpeppar.
Skiva salladslöken på diagonalen och lägg i pannan runt brysselkålen.
Skär smöret i skivor och lägg i pannan runt brysselkålen och salladslöken.
Skiva upp chilin och strö i den i pannan, tillsätt fröna om du känner dig modig!
Tillsätt soja och sesamoljan och rör om ordentligt. Tillsätt vattnet så att de kokar igenom i cirka 3–4 minuter. Detta kommer också att skapa en god sås.
Rosta sesamfrön i en torr panna på medelhög värme i 2 minuter eller tills de fått lite färg, rör om då och då.
Servera brysselkålen och löken på ett fat och strö över de brynta sesamfröna.