Brysselkål med vitlök

Brysselkål med vitlök
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Brysselkål med vitlök

10 ingredienser

20 m

Brysselkål med vitlök, citron och muskotnöt är ett perfekt tillbehör att servera nu inför jul.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp brysselkål
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe persilja
  • 0,5 muskot
  • 40 g smör
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen och ta av de yttersta bladen.
  2. Dela brysselkålen och finhacka löken.
  3. Skiva vitlöken och hacka persiljan.
  4. Sautera brysselkålen i smör och olivolja i ca 7–8 minuter på låg värme.
  5. Tillsätt lök, vitlök och finriven muskotnöt. Salta och peppra.
  6. Toppa slutligen med finrivet citronskal och persilja.