Lägg hallon, syltsocker, vanilj och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter på låg till medelvärme.
Häll över i en värmetålig glasburk och låt svalna. Ställ i kylen för att svalna och sätta sig helt.
Deg
Lägg alla ingredienser till degen i en skål. Nyp ihop till en smulig massa. Häll upp på ett bakbord och arbeta ihop till en deg.Dela degen i två lika stora delar.
Brysselkex
Rulla en av delarna till en avlång bit som är 5 cm i diameter. Lägg pärlsocker på en tallrik och rulla så att kanterna täcks i pärlsocker. Lägg i en plastpåse och lägg i kylen 10 minuter så degen stelnar något.
Skär i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Gör en liten grotta i mitten och spritsa eller klicka i hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Snittar
Dela degen i ytterligare två delar. Rulla ut till två avlånga bitar och lägg på en plåt. Tryck en skåra med skaftet på en slev i mitten på varje avlång bit. Nyp ihop kanterna.
Spritsa eller klicka i sylten i skårorna. Strö över lite mortlad kardemumma.
Ställ gärna längderna i kylen i 30 minuter, på så sätt flyter degen inte ut lika mycket i ugnen.
Grädda mitt i ugnen, på 200 grader i 12–15 minuter. Skär snittar direkt när du tagit ut plåten. Låt svalna helt på plåten och pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.