Budapestbakelse - se & gör

POPULÄRT
koket.se
Budapestbakelse - se & gör
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Budapestbakelse - se & gör

10 ingredienser

Titta på klippet för att se hur du bakar en perfekt budapestrulle, Johan Sörberg visar dig steg för steg. Fyll med de frukter och bär du tycker om.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Budapestrulle

  • 200 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 150 g hasselnötter, rostade
  • 50 g majsstärkelse
  • 50 g mandelspån

Fyllning och dekoration

  • 4 dl vispgrädde
  • 3 paraguayo (en slags persika)
  • 1-2 dl blåbär
  • 100 g mörk choklad
  • florsocker

Gör så här

Budapestrulle

  1. Mixa hela rostade hasselnötter.
  2. Vispa äggvitan tillsammans med en tredjedel av strösockret till maräng. Häll ner resten av sockret pö om pö.
  3. Blanda maizena och hasselnötter och vänd ner i marängen. Fyll en spritspåse.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut nötmarängen på längden.
  5. Strö mandel på toppen.
  6. Grädda på 190 grader i 15-20 minuter.
  7. Vänd på botten, så översidan hamnar nedåt på ett bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Vispa grädden och skär upp frukt och bär.
  2. Bred ut grädden och strö över frukten och bären.
  3. Rulla ihop till en rulle.

Servering

  1. Smält chokladen.
  2. Ringla över smält choklad och florsocker.