Budapestbakelse smaksatt med myrens guld

Budapestbakelse smaksatt med myrens guld
Foto: Tv4

Budapestbakelse smaksatt med myrens guld

Av: Annalena - Filipstad

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1 h

Den här läckra budapestbakelsen med friskhet av hjortron blir ett festligt avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl rostade hasselnötter, malda
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl hjortronsylt
  • 2 dl hjortron
  • florsocker
  • 2 bitar ljus bakchoklad

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  2. Vispa i strösockret lite i taget när äggvitan blivit fast.
  3. Vänd ner de malda hasselnötterna.
  4. Spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 175 grader.
  6. Låt svalna.
  7. Vispa grädden och vaniljsockret.
  8. Blanda i sylten.
  9. Vänd på botten och ta bort bakplåtspappret.
  10. Bred på syltgrädden och strö över hjortronen.
  11. Smält bakchokladen i ett vattenbad.
  12. Dekorera med florsocker och ringla den smälta chokladen över.