Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av sockret (1 dl) och vispa till en fast maräng.
Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna i marängen med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
Spritsa ut med sprits och tyll mellan 15-16 plåtlånga stränger tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
Vispa grädden fluffigt och tillsätt apelsinskalet och eventuellt lite socker. Stryk på ett tunt lager grädde och sprid ut de halverade hallonen jämt över botten. Rulla ihop till en rulle.
Dela din rulltårta på längden till 8 bakelser och lägg upp på ett fat. Ringla över lite smält choklad och apelsinskal.