Budapestbakelser med apelsingrädde och hallon

POPULÄRT
Budapestbakelser med apelsingrädde och hallon
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Hanna HSBJ 16
Hanna HSBJ 16

Budapestbakelser med apelsingrädde och hallon

Av: Hanna

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

45 m

En av de mest populära bakverken som finns - Budapestbakelsen! Hanna gör sin vinnande budapestbakelse med apelsingrädde och hallon. Mums!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

portioner bakelser

Maräng

  • 125 g äggvita [4 st]
  • 90 g strösocker [1 dl]

Torra ingredienser

  • 70 g hasselnötsmjöl [1,5 dl]
  • 35 g maizenaredning [0,5 dl]
  • 90 g strösocker [1 dl]

Fyllning

  • 300 g vispgrädde
  • 1 apelsin, skalet
  • 125 g färska hallon, halverade
  • 100 g mörk choklad, smält (till topping)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.
  2. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av sockret (1 dl) och vispa till en fast maräng.
  3. Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna i marängen med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
  4. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 15-16 plåtlånga stränger tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
  5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
  6. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
  7. Vispa grädden fluffigt och tillsätt apelsinskalet och eventuellt lite socker. Stryk på ett tunt lager grädde och sprid ut de halverade hallonen jämt över botten. Rulla ihop till en rulle.
  8. Dela din rulltårta på längden till 8 bakelser och lägg upp på ett fat. Ringla över lite smält choklad och apelsinskal.