Budaspest är en klassisk bakelse på nötmaräng fylld med fluffig gräddfyllning och frukt eller bär. Här är en somrig och fräsch variant med grädde, färskost och syrliga röda vinbär.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Lägg de naturella hasselnötterna på plåten och rosta dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort skalet.
Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med majsstärkelse och 1,5 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan 2 dl strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
Sikta försiktigt ner hasselnötsblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott.
Täck plåten med nytt bakplåtspapper och lägg smeten i en spritspåse med rund tyll.
Spritsa ut smeten i stänger längs med långsidan tills smeten tar slut.
Grädda nötmarängen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt nötmarängen svalna helt och
hållet innan du vänder den upp och ner på ett annat bakplåtspapper.
Vispa ihop grädde och färskost tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Bre ut krämen över marängbotten.
Toppa med röda vinbär och rulla ihop den.
Ställ budapestrullen i kylskåpet medan du smälter chokladen. Grovhacka den vita chokladen och smält i mikrovågsugn i 30-sekunders intervaller. Rör om mellan varje uppvärmning. Låt svalna och ringla sedan chokladen över budapestrullen.
Garnera med rivet limeskal och ställ i kylen för att sätta sig innan du skär upp och serverar.