färska bär (hallon, jordgubbar, blåbär eller vinbär)
Dekoration
50 g ruby choklad (eller valfri choklad)
Servering
grädde, vispad
florsocker
färska bär
färska örter
guldpulver
Gör så här
Budapestbotten
Sätt ungen på 180 grader varmluft.
Vispa äggvitorna till ett fast och luftigt skum. Rör ner lite strösocker i taget (totalt 1 dl) så att du får en luftig maräng.
Blanda hasselnötsmjöl, majsstärkelse och 1 dl strösocker i en skål. Häll ner blandningen i marängsmeten. Det är viktigt att du vänder ner de torra ingredienserna i marängen så att du behåller en luftig maräng. Rör så lite som möjligt men se till att allt är blandat.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa långa remsor intill varandra på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt marängen svalna och vänd den sedan så att mönstret är på undersidan.
Fyllning
Vispa grädden och vanilj luftigt. Bred sedan ut grädden på bottnen, spara lite till dekoration.
Toppa med bär.
Rulla ihop rullen från långsida till långsida.
Dekoration
Ringla smält choklad över rullen och låt stelna.
Servering
Dekorera budapestrullen med vispad grädde, florsocker, bär, färska örter och eventuellt ätbart guldpulver.