Koka upp vatten och salt och låt kallna. Låt kycklingen rimma i den kalla lagen i ca 2 timmar.
Glaze
Gör under tiden glazen till kycklingen. Koka upp allt utom smör och låt sjuda ett par minuter. Låt svalna något och mixa sedan glazen helt slät. Avsluta med att mixa ner smöret i såsen.
Sötpotatis
Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Lägg ut på plåt eller form med bakplåtspapper. Sväng runt med olja och krydda med
salt. Låt rosta i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk och har fått en härlig yta.
Blue cheese dip
Smula ner osten i en bunke och mixa samman med majonnäs och gräddfil till en slät dipp. Rör ner gräslöken och smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
Tillagning av kyckling
Ta upp kycklingen och torka den torr. Sväng runt kycklingen med lite olja och grilla den sedan tills den fått fin färg och är genomlagad. Sväng runt den heta kycklingen i glazen, toppa med strimlad salladslök och servera genast.