Couscoussallad vego

Couscoussallad vego
Foto: Camilla Lindqvist

Couscoussallad vego

Av: Jon Hansson

16 ingredienser

30 min

En färgglad, vacker och smakrik couscoussallad med granatäpple. Gott till grillat eller på buffén.

Recepten är tänkta till en buffé för cirka 12 personer. Minska/öka mängden efter hur många ni är som ska äta.

Kolla in fler recept och läs mer om

Buffé - helt enkelt

Ingredienser

portioner
  • 6 port couscous
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 1 msk grönsaksfond, på flaska
  • 1 dl russin
  • 1 chilifrukt, mild
  • 2 salladslökar
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl mynta, hackad
  • 0,5 krm malen kanel
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g 1 burk kikärtor
  • 1 granatäpple
  • 1 dl mandelspån
  • 2 dl svarta oliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka couscousen. Gör som det står på paketet men häll saffranen och fonden i kokvattnet och låt russinen följa med couscousen i kastrullen.
  2. Skölj, kärna ur och hacka chilin.
  3. Ansa och skiva salladslökarna tunt.
  4. Hacka persiljan och myntan.
  5. Skölj körsbärstomaterna.
  6. Häll kikärtorna i en sil och spola av med kallt vatten.
  7. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
  8. Vänd ner alla ingredienserna i den kokta couscousen utom citronen.
  9. Skär den i klyftor och servera till.