Peanut pie - chokladkaka med jordnötter

Peanut pie - chokladkaka med jordnötter
Foto: Camilla Lindqvist

Peanut pie - chokladkaka med jordnötter

Av: Jon Hansson

11 ingredienser

En oemotståndlig seg chokladkaka med jordnötter. Smälter i munnen!

Servera gärna chokladkakan med fruktsallad, marinerade jordgubbar eller apelsinsallad med syltad ingefära.

Ingredienser

Botten

  • 250 g salta jordnötter
  • 1,7 dl rörsocker
  • 65 g smör
  • 35 g vetemjöl

Chokladfyllningen

  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 100 g smör

Garnering

  • jordgubbar
  • hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.

Botten

  1. Lägg nötterna i en plastpåse och banka på dem med en kavel eller en tung kastrull så du får ett grovt kross.
  2. Blanda nötkrosset med råsockret, smöret och mjölet.
  3. Tryck ut i en 25 cm form med löstagbar kant.
  4. Grädda 5 minuter i ugnen.
  5. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.

Fyllning

  1. Hacka choklad fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde och häll över chokladen.
  3. Rör till en slät chokladsmet.
  4. Häll i äggulor och smör, rör igen till en slät smet.
  5. Bred ut chokladsmeten över bottnen och ställ i kylen 2 timmar.
  6. Garnera chokladkakan med bären och sikta över florsocker.