1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek)
1 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven
2 salladslökar, fint skivade
1 dl majonnäs
Till servering
koreanskt ris, kokt (eller japanskt)
3 salladsblad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad))
kimchi (hemgjord eller köpt)
Gör så här
Kött
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva köttet så tunt det går och lägg det i marinaden. Låt stå i minst 30 minuter, gärna över natten.
Stek sedan köttet, lite i taget, på en riktigt het panna i lite rapsolja. Om man steker för mycket på en gång kokar det istället för att stekas, så undvik det!
Gochujangmajonnäs
Blanda samman gochujang, majonnäs, vitlök, salladslök och sesamolja.
Spenat
Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 2 liter vatten och häll det över spenaten. Skölj spenaten i iskallt vatten tills den är helt kall. Krama ur vattnet ur spenaten. Blanda soja, risvinäger samt socker till sockret löst sig. Blanda väl med spenaten. Lägg i en skål.
Böngroddar
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med
sesamolja, salt och sesamfrön. Lägg i en skål.
Servering
Servera det nystekta köttet med gochujangmajonnäs, ris, kimchi, spenat och böngroddar samt
salladsblad att lägga allt det goda i. Ät gärna med händerna!