Det kan vara på sin plats att laga något grönt och kalorisnålt i mellandagarna. Servera med friterade oliver till så blir det en festlig rätt i den vegetariska nyårsmenyn.
Friterade oliver: Skaka oliverna med 2 msk vetemjöl i en plastpåse. Blanda samman 1 dl vetemjöl, öl och bakpulver och hetta upp frityrolja till 190°. Doppa oliverna i frityrsmeten och fritera dem gyllenbruna, några åt gången. Låt vila på hushållspapper.
Sätt ugnen på 275° och grill. Dela och skär bort ändarna på zucchinin och gröp ut fruktköttet. Skala och skär rödlöken i tjocka strimlor. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Värm hälften av oljan i en kastrull och tillsätt schalottenlök, vitlök och bulgur. Häll på buljongen, lite i taget, tills allt blivit en tjockare massa.
Rör i basilika och lägg över blandningen i en skål. Smula fetaosten och tillsätt den, krydda med salt och peppar. Blanda alltsammans ordentligt och fyll zucchinin med blandningen. Lägg på rödlöken. Pensla med resterande olja och grilla i 12–15 minuter tills de är mjuka och fått lite färg.