Här står den syrliga citronsmaken extra fint mot de söta grönsakerna. En verklig upplevelse när det gäller spännande smaker. Bulgur är, likt alla gryn med 15–20 minuters koktid, väldigt lämpat att koka på samma sätt som risotto.
Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna rotfrukterna. Droppa lite olja i bottnen på en ugnssäker form och lägg i rotfruktstärningarna. Baka dessa i ugn i ca 20 minuter eller tills de mjuknat. Tillsätt honung när 10 minuter återstår.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs detta tillsammans med bulgur i smör i en djup, vid kastrull. Häll på 4 dl buljong och koka på svag värme under ständig rörning. Sätt till mer buljong då och då. När grynen kokat mjuka är de klara. Avsluta med att vända ner riven ost och citronsaft. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med rivet citronskal och de honungsbakade rotsakerna.