Bulgursallad med halloumi

Bulgursallad med halloumi ny
Foto: TV4

Bulgursallad med halloumi

22 ingredienser

30 m

Bulgursallad med halloumi och aubergine passar perfekt som grönt alternativ till grillkvällen.

Ingredienser

portioner

Bulgur

  • 2,5 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk rapsolja

Sallad

  • 1 aubergine (stor)
  • 1 halloumiost
  • 1 gurka (liten)
  • 10 små tomater (t.ex. körsbärstomater, pärltomater, plommontomater)
  • 1 rödlök
  • 1,5 dl granatäpplekärnor
  • 1 kruka färsk koriander
  • rapsolja (till stekning)
  • flingsalt

Dressing

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl granatäpplesirap
  • 0,7 dl honung
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1,5 dl valnötter, hackade

Gör så här

Bulgur

  1. Koka bulguren enligt förpackningen men med buljong och tomatpuré.
  2. När det är klart fluffar du till det med en gaffel. Låt stå.

Sallad

  1. Fritera aubergine och halloumi i skivor.
  2. Salta auberginerna, lägg sedan på en tallrik med hushållspapper så överflödig olja rinner av.
  3. Hacka grönsaker i valfri storlek.

Dressing

  1. Blanda ihop dressingen, smaka av och tillsätt eventeullt mer granatäppelsirap eller honung.

Servering

  1. Lägg bulgur i botten på ett fat.
  2. Fördela aubergine, halloumi och grönsaker över.
  3. Toppa med dressing, koriander och granatäppelkärnor. Servera!