Bulgursallad med halloumi och grapefrukt

POPULÄRT
koket.se
Bulgursallad med halloumi och grapefrukt
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Bulgursallad med halloumi och grapefrukt

8 ingredienser

30 min

Är du ute efter en fräsch och lättlagad rätt så är Adams bulgursallad med halloumi, grapefrukt, rödlök och rostade mandlar ett utmärkt val. Riktigt god och snabblagad middag eller lunch med få ingredienser.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 dl bulgur
  • 400 g halloumiost (2 förp)
  • 2 grapefrukter
  • 1 rödlök
  • 200 g sallad (t ex crunchita eller hjärtsallad)
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Tillaga bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av bulgurn och lägg tillbaka i kastrullen. Ringla över lite olivolja och vänd runt.
  3. Skala och strimla rödlöken tunt. Lägg i en skål med iskallt vatten.
  4. Plocka salladsbladen från stammen och skär bladen i grova bitar.
  5. Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria filéer. Hacka den rostade sötmandeln grovt.
  6. Skär halluomin i skivor. Stek på hög värme i olivolja i en stekpanna.
  7. Värm på bulguren och blanda sedan ihop den med salladen.
  8. Häll av rödlöken och låt den rinna av väl.
  9. Toppa bulgur- och salladsblandningen med rödlök, grapefrukt, mandlar och halloumi.