Burgare med lökdressing och chili cheese-majs

Anamma Burgare med lökdressing och chili cheese-majs
Foto: Köket.se

Burgare med lökdressing och chili cheese-majs

20 ingredienser

45 min

Vegetarisk cheeseburgare med karamelliserad lökdressing, serveras med chili cheese majs - Maffigt och megagott!

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

  • 400 g Anamma Baljväxtfärs
  • 1 dl barbequesås
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skivor cheddarost
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad

Karamelliserad lökdressing

  • 2 gula lökar
  • olja, till stekning
  • 2 dl majonnäs
  • svartpeppar
  • salt

Chili cheese majs

  • 300 g majskorn
  • olja, till stekning
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 1 salladslök, skivad
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 3 dl riven ost
  • salt
  • färsk koriander

Gör så här

Karamelliserad lökdressing

  1. Finhacka den gula löken. Stek löken i olja på låg medelvärme tills den är helt mjuk och karamelliserad.
  2. Bland löken med majonnäs och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan fram till servering.

Chili cheese-majs

  1. Rosta majsen i en stekpanna tillsammans med lite olja.
  2. Finhacka jalapeno och skiva salladslöken Tillsätt i pannan och låt fräsa med någon minut. Sänk värmen, slå över creme fraiche och riven ost och låt osten smälta ut under omrörning. Smaka av med salt. Toppa med färsk koriander.

Burgare

  1. Blanda färsen med barbecuesås och forma sedan till 4 burgare. Salta och peppra.
  2. Stek burgare i olja på medelvärme tills de fått fin yta och är genomstekta. Lägg på ostskivorna mot slutet och låt dem smälta.
  3. Montera burgarna med sallad, burgare och karamelliserad lökdressing. Servera tillsammans med den heta och krämiga majsen.

Tips! Byt ut ost, majonnäs och creme fraiche mot växtbaserade alternativ för en helt vegansk rätt.

TIPS!
Fler tips!
Anamma Italiensk paj med soltorkade tomater och ricotta

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer