Burrata med grillade rabarber

Burrata med grillade rabarber

Burrata med grillade rabarber

9 ingredienser

45 min

Burrata med grillad rabarber, persika, brynt smör och marconamandel.

Ingredienser

portioner
  • 1 stjälk rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 persika
  • 30 g smör
  • 0,5 dl marconamandel
  • 2 burrata
  • salt
  • 2 tsk honung
  • 2-3 blad oxalis

Gör så här

  1. Tänk grillen.
  2. Ansa rabarbern genom att skära bort topp/botten och skala den. Dela därefter stjälken i 4 lika stora delar.
  3. Fördela 0,5 av sockret över en tallrik och rulla rabarber stavarna i sockret. Toppa sedan rabarbern med resterande socker och låt vila övertäckt i ca 15 minuter.
  4. Tvätta persikan och picka den med en vass kniv eller en gaffel och lägg åt sidan.
  5. Bryn smöret genom att lägga det i en kastrull och bryn det på medelvärme under uppsikt, när det börjar dofta kola och de vita partiklarna har blivit gyllene och smöret har en mörkare färg är det klart.
  6. Separeras de brynta proteinet från den klara vätskan en finmaskig sil eller en mindre te sil. Spara det klara smöret och använd i bakning eller annan maträtt. Till denna rätt behöver vi endast det brynta proteinet och det ska vara rumstempererat
  7. Grovhacka mandlarna och ställ åt sidan.
  8. Grilla persikan hel tills skinnet har blivit riktigt mörkt. Förvara i en mindre skål och täck med plastfolie i ca 15 minuter (detta underlättar skalning senare).
  9. Skölj den sockriga rabarbern och grilla den på hög värme tills den fått tydliga ränder av grillningen, den bör vara någorlunda mjuk.
  10. Skala persikan och gröp ur kärnan, grovhacka sedan den i mindre bitar.
  11. Lägg nygrillade rabarber på en avlång tallrik, toppa med persika och därefter sönderriven burrata (för en mer dramatisk "look").
  12. Toppa burratan med det brynta smörproteinet och mandel.
  13. Ringla honung över allt och toppa med oxalisblad.