Burrata med tomat- och hallonsallad

Burrata med tomat- och hallonsallad
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Burrata med tomat- och hallonsallad

11 ingredienser

20 m

Härlig tapasrätt med tomat och burrata.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kruka färsk dragon
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 125 g hallon
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 baguette
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 burrata [200 g avrunnen vikt]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
  2. Plocka och finhacka dragonblad. Dela tomaterna. Riv citronskal och pressa citronsaft.
  3. Vänd ihop dragon, tomater, citronskal, citronsaft, hallon, 2 msk olivolja, honung, salt och peppar.
  4. Skiva brödet i skivor som är 1,5 centimeter.
  5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olivolja.
  6. Rosta bröden i cirka 5 minuter tills de får en gyllene färg.
  7. Halvera vitlöken och riv på brödytan.
  8. Häll av och lägg burrata på ett fat och fördela tomat- och hallonsalladen runtomkring.
  9. Servera burrata, tomat-och hallonsalladen med vitlöksbröden.