Burratabricka

Burratabricka
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Burratabricka

14 ingredienser

30 min

Ugnsbakade tomater med krämig burrata, hemgjord pesto och krispigt bröd blir ett gott tilltugg att bjuda på.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pesto

  • 2-3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl parmigiano reggianoost

Burratabricka

  • baguette (surdeg)
  • 300 g romanticatomater (eller annan smakrik tomat)
  • 2 burrata
  • vitlök
  • 0,5 rödlök
  • ca 1 dl basilika
  • crema di balsamico
  • salt
  • peppar

Gör så här

Pesto

  1. Mixa olivolja och vitlök.
  2. Tillsätt sedan pinjenötterna.
  3. Mixa slutligen i basilika, parmigiano reggianoost och salt.

Burratabricka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg en skivad surdegsbaguette på en plåt tillsammans med tomaterna.
  3. Ringla över olivolja samt strö över salt och peppar.
  4. Skjutsa in i ugnen i ca 10 minuter och ta sedan ut brödet när den fått en fin yta.
  5. Skjutsa in tomaterna igen i ytterligare 15 minuter eller tills de ser rostade ut.
  6. Gnid en klyfta vitlök mot brödet.
  7. Lägg burratan på en tallrik tillsammans med tomaterna.
  8. Ringla tomatvätskan från plåten över.
  9. Strö över finstrimlad rödlök, pesto och hackad basilika.
  10. Avsluta med att strö över flingsalt och ringa över crema di balsamico.