Burratasallad med persika och mandel

Burratasallad med persika och mandel
Foto: Lisa Höök

Burratasallad med persika och mandel

Av: Helen von Sydow, Ebba von Sydow

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

20 m

Härlig sallad som passar perfekt till brunch! Med persikor, tomater och rödlök får den underbara smaker och känns ljuvligt somriga.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Ingredienser

portioner
  • 200 g salladsmix
  • 2 persikor
  • ca 10 körsbärstomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • 2 burrata (eller färsk mozzarella) [à 100 g]
  • vinägrett, på balsamvinäger
  • ev chiliflakes

Gör så här

  1. Lägg upp grönsalladen på ett vackert fat.
  2. Skiva persikorna, skär cocktailtomater i halvor, hacka rödlöken och lägg detta på salladsbladen.
  3. Lägg sedan på basilika, strö över rostade mandlar och till sist burratan.
  4. Ringla över vinägrett och avsluta med en nypa chiliflakes om du gillar mer sting!