Busiate Alfredo med hyvlad vit tryffel

Busiate Alfredo med hyvlad vit tryffel
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Busiate Alfredo med hyvlad vit tryffel

9 ingredienser

20 min

Den här ljuvliga pastarätten kan bli en perfekt middag i helgen!

Ingredienser

portioner
  • 1 l grädde
  • 600 g busiate
  • 100 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • ev 3 g rörhinna, torkad
  • 6 dl parmesanost, riven
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • tryffel

Gör så här

  1. Reducera grädden till lite mer än hälften.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning minus 1-2 minuter.
  3. Spara 2-3 koppar pastavatten innan du häller av vattnet.
  4. Smält smöret i en stor stekpanna eller i en sauteuse på ganska låg värme.
  5. Tillsätt finhackad vitlök (och rörhinna om du använder det).
  6. Tillsätt grädden och låt koka ihop på låg värme.
  7. Addera den rivna osten i omgångar och rör tills osten är helt smält.
  8. Justera konsistensen på såsen med pastavatten.
  9. När pastan börjar bli klar så häll ner den i stekpannan. Låt gå klart i såsen.
  10. Servera rätten i djupa tallrikar och avsluta med hyvlad vit tryffel.